TC Kimlik No
Şifre

Yeşil Bursa A.Ş. Sezonun İlk Antrenmanını Yaptı

06/07/2015 19:38

Pilot takımımız Yeşil Bursa A.Ş. , 2015-2016 sezonu hazırlıklarına bugün Vakıfköy Orhan Özselek tesislerinde yaptığı antrenman ile başladı.

Yeşil Bursa A.Ş. Sezonun İlk Antrenmanını Yaptı

Teknik Direktör Ahmet Suphi Evke nezaretinde gerçekleşen antrenman düz koşu ile başladı ve fiziksel uygunluk çalışmaları ile devam etti.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Yeşil Bursa A.Ş. Teknik Direktörü Ahmet Suphi Evke şu açıklamalarda bulundu;

“Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri hepimizin büyüdüğü, futbolcu fabrikası diye tabir ettikleri bir yer. Tekrar burada Yeşil Bursa takımı ile beraber olmak beni çok heyecanlandırıyor. Ekibimizde çok genç ve dinamik. Bu tür ortamda çalışmalara başlamak oyuncularımızın da iştahını kabartıyor. Hepimiz çok heyecanlıyız.

MENAJERLİK SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Bu sene menajerlik sistemine geçiş yaptık. Menajer olarak Fatih Çayla arkadaşımız görev yapacak. Yönetim ve teknik ekip ile iletişimizi, sağlayacak. Eski profesyonel futbolcu arkadaşımız. Birlikte menajerliğimizi yapacak. Onun haricinde Bursa’da kamuoyunun tanıdığı daha önce Bursa’da görev yapmış, benim yardımcılığını yapacak olan Türker Kırpar arkadaşımız var.   UEFA A lisansa sahip ve aynı zamanda da fiziksel performans antrenörlüğünde uzman bir isim. Kaleci antrenörümüz Necati Pala var. Bu sene burada farklı bir uygulama yapacağız.  Yeşil Bursa A.Ş. altyapıda kaleci departmanı diye bir departman kurulacak. Necati Pala’yı kaleci antrenörleri arasında baş direktörü gibi de kullanacağız. Onun altında da en az 2 tane kaleci antrenörü görev yapacak. Bursa ve çevre illerdeki kalecilerin eğitimini burada yapmayı planlıyoruz. Kaleci yetiştirmeye çalışacağız. Sırasıyla defans, orta saha ve forvet departmanları ile devam edeceğiz.

AR-GE VE MAÇ İZLEME ORGANİZASYONLARIMIZ YAPILACAK

Maç izleme ve Ar-Ge olarak değerlendirdiğimiz Ergun Işık arkadaşımız var. İkinci ve üçüncü liglerde çalışmış deneyimli bir antrenör. Bu liglerdeki futbolcuları ve idarecileri tanıyan bir isim. Bize rakiplerimizin maçlarının takip edilmesi ve raporlanmasında yardımcı olacak. Dışarıdan destek olarak kulüp bünyemizde çalışan Coşkun Özdemir’i biraz daha bize yaklaştırarak maç analizlerini yapacak kendisi deplasmanlarda ve içerideki maçlarda hep bizimle olacak.  Bilgisayarlı takım analizlerini yapacak ve onun analizleri doğrultusunda bizlerde çalışmalarımıza yön vereceğiniz. Genelde Süper Lig seviyesinde bu tip analizler yapılmaktaydı, 3.ligte belki analiz yapan kulüpler olmuştur ancak bizim yağacağımız Bilgisayarlı analiz sanırım ilk olacak. Böylelikle oyuncularımızı daha doğru şekilde yönlendirmiş olacağız.

BİRİNCİ ETAP ÇALIŞMALARDA HEDEF SPORCULARI FUTBOL OYNAYABİLİR HALE GETİREBİLMEK

Temel koşular yapılacak öncelikle, geçtiğimiz yıldan bu yıla intikal eden bir ekip olmadığımız için bu geçiş dönemindeki antrenman programlarını oyuncularımıza önceden veremedik. Zaten elimizde oyuncu yoktu. Oyuncularla yeni anlaşıyoruz ve altyapımızdan gelen oyuncularımız var. Onları buraya monte etmeye çalışıyoruz o sebeple bu geçiş dönemindeki antrenmanları biz yönetemedik. Bundan sonraki dönemlerde oyuncuların tatillerinde de antrenman programları olacak ve oyuncu tatilde de çalışmalarını sürdürecek. Sakatlığı bulunan oyuncularımızı da tekrar sahaya dönmeleri için doğru planlayarak çalışmaları devam ettireceğiz. İlk bölümde oyuncuların fiziksel kalitelerini belirli bir seviyeye getirip ardından topla taktiksel olarak oynamaya başlayacağız, bizim hedefimiz fiziksel uygunluk çalışmalarını da topla bütünleştirerek futbolcuyu toptan hiç ayırmadan tüm çalışmalarımızın içerisine de futbol topunu koyarak yapacağız. Futbolcuların canı sıkılmadan sadece koşarak değil topuda içeri katarak eğlenceli ve zevk alarak fiziksel uygunluk çalışmaları yapacağız. 1. Etap çalışmalarında hedefimiz futbol oynayabilir seviyeye gelmesi.

 A TAKIM İLE İLETİŞİM HALİNDE OLACAĞIZ

Geçtiğimiz hafta itibariyle Ertuğrul Sağlam ile yaptığımız görüşmede 15 günde bir takımları gözlemlemek adına aramızda müsabakalar yapacağımız yönünde konuştuk. Hem oyuncuları görürüz hem de takımlar içinde iyi olur yönünde mutabakata vardık.  O yüzden biz sanıyorum ki 15 günde bir Bursaspor A takımı ile müsabakalar yapacağız. Bu tarz karşılaşmaların bizim oyuncuların gelişimi içinde önemli. Bursaspor A takımının oyuncuların gelişimini takip etmesi adına da çok önemli, hem de Bursaspor a takımı oyuncu kalitesi ile bizim oyuncu kalitesi nasıl bir birine karşı oynuyor, hangi kaliteye gelmişler, ne seviyeye gelmişler bunları gözlemleme şansımız olacak.  Kim A takımı hak ediyor buradaki oyuncuların gelişiminde oyuncularda kendilerini görmüş ve ikna olmuş olacaklar bu konuda eğer kendilerini iyi hissediyorlarsa oyuncular, A takım teknik direktörümüzde onları A takıma almayı uygun görüyorsa A takımın kapısına çok fazla yaklaşmış olacaklar. Şu anda A takımda U21 takımından oyuncularımız var bu oyuncular şu anda orada çalışıyorlar. Orada değerlendirilemezlerse bir alt profesyonel seviye olan Yeşil Bursa takımımıza gelecekler ve burada profesyonelliğin havasını teneffüs edecekler.