Olağan Divan Kurulu Toplantısı bu akşam Almira Hotel’de 82 üyenin katılımıyla gerçekleşti.
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadri Şanyaka’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genel Sekreterimiz Recep Bölükbaşı, Mali Asbaşkanımız Mustafa Yedikardeş, Dış İlişkilerden Sorumlu Yöneticimiz İrfan Koç, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Öztürk Yazıcı, Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu Yöneticimiz İlhan Uslu ve Altyapıdan Sorumlu Yöneticimiz Necmettin Kocaman katıldı.
Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Kadri Şankaya, Başkanımız İbrahim Yazıcı’nın Divan Kurulu toplantısına "Ziraat Türkiye Kupası Final maçının farklı yerlere verilmesi ile ilgili baskılar varmış. Bu nedenle başkan toplantıya katılamadı. Bursaspor menfaati neredeyse orada olman gerekir dedim. O yüzden katılamadı” diye belirtti.
Tüzük değişikliği ile ilgili madde görüşüldükten sonra üyeler söz aldı ve tüzük değişikliği ile ilgili görüşlerini bildirdiler.
Genel Sekreterimiz Recep Bölükbaşı kulübün mali yapısı ile ilgili bilgi verdi. Bölükbaşı; "Bizim bu konuda şeffaflığımız tartışılamaz. Biz bir kamu kuruluşuyuz ve derneğiz. Mali kurullarımız var. Bu konuyu orada dile getiriyoruz. 1 ay sonra genel kurul olacak. Orada da kitapçık halinde sunacağız. Yönetime geldiğimizde epey borcumuz vardı. O borçlarımız çok şükür bitti. Futbolcu değeri 15-20 milyon dolardı, şu anda 70-80 milyon dolar. Kurumsallaşma adına, gelir adına, altyapıdaki çalışmalar adına önemli çalışmalar yapıldı. Divan Kurulu'nun toplu olarak tesise gelip görmelerini isterim. 15 seneden beri konuşulan bir borç vardı. Çok şükür bu konuşulmuyor. Gururla söyleyebiliriz ki, Türkiye liglerinde borcu olmayan sayılı takımlardanız" diye konuştu.
Takımımızın son durumu ile ilgili bilgiler veren Bölükbaşı; "Takımımızın durumu ise malum. Küme düşme hesapları yapılırken, ilk yılımızda çok az farkla UEFA'yı kaçırdık. Sonraki sene de şampiyonluk yaşattık. Bursamızın markasının üzerine marka koyduk. Geçtiğimiz yıl üçüncü olduk. Bu sene de enteresan bir lig. TFF'nin açıkladığı kararlardan sonra, baktığımızda bizi ve Türk futbolunu memnun etmeyen kararlar alınmıştır. Bursaspor başkanının dik duruşunu daha önceden herkes alkışlamıştı. Bugünkü alınan kararlarda da Bursaspor'un ne kadar bilinçli hareket ettiğini, dik duruş gösterdiğini herkes biraz daha anlamıştır. Birçok takımın başkanları serzenişte bulunuyor. Biz seçimlerde bunu söylemiştik. İnşallah Türk futbolu ve Bursaspor için hayırlısı olur. Bu yıl playoff hedefimiz vardı ama bazı sıkıntılardan dolayı olmadı. Süper Final Avrupa Grubu'na katıldık. Perşembe günü Eskişehirspor maçını oynayacağız. Alacağımız puanlarla orada da lider olacağımıza inanıyoruz. Türkiye Kupası'nda finale kaldık. 16 Mayıs'ta,yeri kesinleşmemiş olsa da bir final oynayacağız. Final oynamadan önce de Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kazandık. Sonuçta baktığınızda, İbrahim Yazıcı döneminde ve yönetim kurulunun 2007 yılından, 2010 yılına gelen süreçte istikrar yakalanmıştır. Kurumsal yapıda birçok adım atılmıştır. Bizim o dönemler çıraklık ve kalfalık dönemiydi. Bundan sonra daha farklı olur" şeklinde konuştu.
Daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi ve Divan Kurulu Üyeleri sırayla söz aldılar.