TC Kimlik No
Şifre

Arşiv Haber

30/12/2005 14:25

İkinci Lig A Kategorisi takımlarından Elazığspor`da, kulüp başkanı Mustafa Yıldız, ``Elazığspor`un hedefe gitmemesi için yoluna taş koydular`` dedi..

Mustafa Yıldız, ligin ilk yarısının 16. haftasında oynadıkları Uşakspor maçı nedeniyle kendilerine verilen bir maç saha kapatma cezasına yaptıkları itiraz başvurusunun, Tahkim Kurulu tarafından red edilmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Uşakspor maçı hakeminin son derece yanlış kararlar verdiğini, bu maçta Elazığspor`un yenildiğini anlatan Yıldız, maçta Elazığspor`a gösterilen 8 sarı ve 2 kırmızı kart aracılığıyla da bir sonraki hafta oynadıkları İstanbulspor maçına 3 futbolcu eksik gittiklerini ve yenildiklerini kaydetti.

Uşakspor maçında hakemin kötü yönetimiyle birlikte bir taraftarın kendisine küfür ettiği iddiasıyla hakemden şikayetçi olduğunu hatırlatan Yıldız, ``Federasyon temsilicisi bize gelerek, taraftarın şikayetini geri çekmesi için pazarlık yaptı. Bize (Maçla ilgili hiçbir rapor yazılmayacak, yeter ki şikayetinden vazgeçsin. Sabaha kadar burada beklemeyelim. Bu federasyon için de hoş bir olay olmaz) dedi. Bu teklifi kabul etmedik, aracı olmayacağımızı söyledik. Daha sonra Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özertem`i devreye soktu. Biz de görüşmelerimiz neticesinde taraftarın şikayetinden vazgeçmesini sağladık.`` dedi.

Başkan Yıldız, federasyon temsilcisinin maçta herhangi bir taraftarın sahaya girmemesi ve kendilerine bu söylediklerine rağmen sahada olmamış olayları içeren bir rapor veridiğini öğrendiklerini, bu durumu federasyon yetkililerine ve temsilciler başkanı Ömer Üründül`e bildirdiklerini kaydetti.

Başvurdukları kişilerin de kendilerine `Haksızlığa uğradığınız düşüncesindeyiz` dediklerini anlatan Yıldız, ``Rapor doğrultusunda bir maç saha kapatma cezası aldık. Ceza sonrasında bu yetkililer, tahkime başvurmamızı, orada bu mağduriyetin giderileceğini söylediler. Başvurmamız neticesinde cezamızın iptal edilmediğini öğrendik. Bize mağdur olduğumuzu, bunu gidereceklerini söyleyip, mağduruyetimizi gidermeyenlere soruyorum. Bu nasıl bir adalet? Elazığspor`un hedefe gitmemesi için yoluna taş koydular. Bu yaptıklarına karşın bu kişilerin yeni yapılacak yönetim kurulu seçimlerinde de, kurulda görev almaya çalıştıklarını öğrendik. Türk futbolu bu kişilerle nereye gider?`` diyerek sözlerini tamamladı.