TC Kimlik No
Şifre

Arşiv Haber

26/12/2005 11:17

Bursaspor, kazandığı 13 maçta attığı toplam 26 golün 13`ünü ilk yarıda, 13`ünü ise ikinci yarıda atarken, Yeşil Beyazlılar Yunus ve Eser`in gol attığı hiç bir maçı kaybetmedi.

Lig A`da ilk yarıyı 42 puanla lider olarak tamamlayan Bursaspor, oynadığı 17 maçta toplam 29 gol atarken, bu gollerin 26`sını ise kazandığı 13 maçta kaydetti. Yeşil Beyazlılar, kazandığı 13 maçta ilk 45 dakikada 13, ikinci 45 dakikada da 13 gol attı. Timsah, iki golcü futbolcusu Yunus Altun ile Eser Yağmur`un gol attığı hiç bir maçı kaybetmeyerek dikkat çekiyor. 2. Lig A Kategorisi`nde 2 kez gol kralı olan Yunus Altun, ligin ilk yarısında Mersin İdmanyurdu`na, Akçaabat Sebatspor`a, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne, İstanbulspor`a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne, Antalya`ya 1 gol, Karşıyaka`ya ise 2 gol olmak üzere toplam 8 gol kaydetti. Yunus`un ligin ikinci yarısında da gollerine devam etmesi bekleniyor.
Bursaspor`un Antalyaspor`u 1-0 yendiği maçta kaleci Şenol ile girdiği mücadelede ayağı kırılan Eser Yağmur`da attığı 6 golle Timsah`a adeta hayat verirken, Yunus Altun gibi Eser Yağmur`un da gol attığı hiç bir maçı kaybetmedi Bursaspor. Eser Yağmur, Mersin İdmanyurdu`na ve İstanbulspor`a 1`er gol, Kocaelispor ve Akçaabat Sebatspor`a da 2`şer gol olmak üzere toplam 6 gol attı. Genç golcü Eser Yağmur`un ligin ikinci yarısının sonlarına doğru tekrar Yeşil Beyazlı formasına kavuşması bekleniyor.
Bursaspor`da ligin ilk yarısında göze çarpan bir diğer önemli futbolcu ise Romen oyuncu Frasineanu Cornel Danut. Müthiş bir sol ayağa sahip olan Frasineanu, Yeşil Beyazlı forma altında attığı kritik gollerle takımına altın değerinde çok önemli puanlar kazandırdı. Romen oyuncu, Bursaspor`un deplasmanda 2-1 yendiği Türk Telekom, yine deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ni 2-1 yendiği maçta 89. dakikalarda attığı galibiyet golleriyle adeta kurtarıcı olurken, Frasineanu, ilk yarının son maçında da Yeşil Beyazlıların Sakaryaspor`u deplasmanda 1-0 yendiği maçta galibiyet golünü attı.
Lige evinde 2-0`lık Mardinspor galibiyetiyle başlayan Bursaspor, üst üste toplam 6 maçını da kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Yeşil Beyazlılar, Mardinspor`un ardından sırasıyla deplasmanda Türk Telekom`u 2-1, evinde Mersin İdmanyurdu`nu 3-0, deplasmanda Kocaelispor`u 2-0, evinde Akçaabat Sebatspor`u 3-0 ve deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ni 2-1 yenerek altı haftada 18 puan topladı. Yedinci haftada evinde oynadığı karşılaşmada Elazığspor ile golsüz berabere kalarak ilk kez puan kaybeden Timsah, sekizinci haftada ise deplasmanda karşılaştığı Uşakspor ile 1-1 berabere kalarak iki haftada toplam 4 puan kaybetti. Ligdeki 9. maçında evinde oynadığı ve 2-0 kazandığı Yozgatspor maçı ile tekrar galibiyet serisine başlayan Yeşil Beyazlılar, sırasıyla İstanbulspor`u 2-1, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ni 2-0, Altay`ı 1-0, Karşıyaka`yı 3-1 yenerek üst üste 5 maç kazandı.
Bursaspor, 5 maçlık galibiyet serisinin ardından ise ligin 14. haftasında yenilgiyle tanıştı. Timsah, deplasmanda oynadığı karşılaşmada Orduspor`a 3-1`lik skorla yenilerek ligin ilk yarısındaki tek yenilgisini de almış oldu. 15. haftada deplasmanda oynadığı kritik maçta Antalyaspor`u 1-0 yenerek rahat bir nefes alan Yeşil Beyazlılar, 16. haftada ise evinde Çanakkale Dardanel ile 1-1 berabere kalarak hiç beklemediği 2 puan kaybetti. Bursaspor, ilk yarının son maçında ise Sakaryaspor`u deplasmanda Frasineanu`nun golüyle 1-0 kazanarak ligin ilk yarısını 13 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi ile 42 puanla lider olarak tamamladı. Evinde hiç maç kaybetmeyen Yeşil Beyazlı ekip, iki beraberliği evinde alırken, deplasmanda ise sadece 1 kez berabere kaldı.